Mijn account

Search
Close this search box.

Whey proteïn betekent in het Nederlands wei eiwitten. Je hebt verschillende soorten hiervan. Eiwitten zijn bouwstenen voor je spieren. Je zult het vast wel eens ervaren hebben wanneer je op een website komt om een eiwitshake te kopen en er veel verschillende staan. In deze blog leg ik je uit welke eiwitten er zijn, wat de verschillen zijn en waarom de ene beter zou zijn dan de ander. Wij zetten hier de meest voorkomende op een rijtje.

De 3 veelvoorkomende zijn:

– Whey concentraat

– Whey isolate

– Whey hydrolisaat

 

Whey concentraat

Whey concentraat

Dit is de goedkoopste vorm van whey eiwitten. Dit komt omdat het ongeveer 70-80% eiwitten bevat. Hier zitten vaak ook meer koolhydraten en vet bij. Omdat dit een minder zuivere versie is dan de whey isolaat wordt het ook minder snel opgenomen.

Whey isolaat

De whey isolate is een duurder vorm van whey eiwitten. Dit komt omdat het meer bewerkt is en daardoor een hoger eiwit gehalte heeft. Het eiwitgehalte is ongeveer 90% en bevat ook minder vet en koolhydraten. Daardoor wordt het sneller opgenomen en beter voor iemand die wil afvallen.

Whey hydrolisaat

Hydrolisaat is de meest zuivere vorm van whey eiwit. Het wordt zeer snel opgenomen omdat deze vorm van whey voorverteerd is. Dat wilt zeggen dat er in het lichaam bijna geen vertering meer plaats vindt na de inname.

Wat zijn nou de voordelen van een eiwit shake?

Je kan eiwit inderdaad ook uit voeding halen. Maar vaak zie je bij mensen dat ze te weinig eiwitten binnen krijgen wanneer ze met een dieet gaan werken en spiermassa zullen verliezen. En voor degenen die spiermassa moeten opbouwen zullen ook iets meer eiwitten binnen moeten krijgen. Andere voordelen van eiwit shake zijn:

– Snel opneembaar in de spieren

– bevatten vaak weinig vet en koolhydraten

– Eiwitten ondersteunen het herstel na een training/sport(-prestatie)

In de webshop van Face-Off vind je een whey isolaat shake. Dat wil dus zeggen: hoog percentage eiwitten en weinig koolhydraten en vetten. Bestel jouw eiwitshake vandaag nog! Klik op de link hieronder.

Whey isolaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *