Mijn account

Cardio of krachttraining?

Wil je graag afvallen? Werkt cardiotraining of krachttraining dan beter? Beide trainingsvormen verbranden calorieën maar wat is nu beter voor je en waarmee verlies je makkelijker die paar kilo?

Krachttraining

Door krachttraining zul je minder snel je spiermassa verliezen of zelfs wat opbouwen. Deze spiermassa heb je in het dagelijks leven bijvoorbeeld nodig om dingen op te tillen. En meer spiermassa verbrandt meer calorieën in rustmodus.

Cardio

Het klopt inderdaad dat je met een langdurige cardiotraining meer calorieën verbrandt dan met krachttraining. Het nadeel is echter dat je met een negatieve energiebalans ook meer spiermassa zult verliezen waardoor je in rust minder energie verbrandt en dus uiteindelijk ook minder energie nodig zult hebben. Waardoor je weer makkelijker in gewicht aankomt.

Cardiotraining is wel erg goed voor je hart- en vaatstelsel en zorgt voor een beter conditie.

Conclusie

Ik adviseer de mensen die bij Face-Off trainen altijd om een combinatie te maken met krachttraining en cardio. Bijvoorbeeld 2 krachtdagen en 1 dag cardio.

Wil je het helemaal goed doen combineer je trainingen met een gezond(er) voedingspatroon. Dit heeft ook veel invloed op afvallen. Persoonlijk advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *