Mijn account

Search
Close this search box.

De rol van eiwitten in ons lichaam

Eiwitten zijn een essentieel onderdeel van onze voeding en spelen een belangrijke rol in ons lichaam. Ze zijn nodig voor de opbouw en het onderhoud van onze spieren, organen en weefsels, evenals voor de productie van enzymen en hormonen.

Hoe wordt whey eiwit poeder gemaakt?

Whey eiwit poeder is een populaire manier om extra eiwitten binnen te krijgen. Vooral onder mensen die actief zijn in de sportwereld. Het wordt gemaakt door wei-eiwit te isoleren uit melk en vervolgens te drogen tot een poeder. Dit proces verwijdert de meeste vetten en koolhydraten waardoor er een geconcentreerde bron van eiwit overblijft.

Welke soorten eiwit zijn er?

Er zijn drie soorten whey eiwitten: whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat. Deze namen hebben te maken met de mate van zuivering die het wei-eiwitpoeder heeft ondergaan. Whey concentraat is het meest ongezuiverd en bevat ongeveer 70-80% eiwit, terwijl whey isolaat en hydrolisaat veel meer gezuiverd zijn en 90% en 95% eiwit bevatten. 

De isolaat Whey is verder gezuiverd dan whey concentraat waardoor het minder vet en lactose bevat. Whey hydrolisaat is verder gezuiverd dan whey isolaat en wordt voorverteerd tot kleinere eiwitfragmenten wat betekent dat het gemakkelijker en sneller kan worden verteerd. Dit maakt het een populaire keuze onder professionele atleten en bodybuilders. Afhankelijk van de persoonlijke doelstellingen en voedingsbehoeften, kan men kiezen voor een bepaald type whey eiwit. In de Whey Perfection Blend van face-Off Nutrition vind je alle 3 deze eiwit soorten terug. Het is namelijk een zogenoemde triple blend, zo heeft het een goede smaak en is het goed verteerbaar en opneembaar.

Het beste moment om eiwitten te eten.

Het is echter niet alleen voor sporters belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Over het algemeen is het aanbevolen om bij elke maaltijd en snack eiwitrijke voedingsmiddelen te consumeren om de spieren te onderhouden en de stofwisseling te stimuleren. Daarom is het verstandig om te zorgen dat elke maaltijd of snack die je consumeert, een goede bron van eiwitten bevat.

Mythe over eiwitten

Een mythe die vaak wordt verteld over eiwitten, is dat het alleen belangrijk is voor mensen die intensief trainen. Dit is niet waar. Hoewel eiwitten cruciaal zijn voor spiergroei en herstel, zijn ze ook belangrijk voor de algehele gezondheid van ons lichaam. Een gebrek aan eiwitten kan leiden tot vermoeidheid, zwakke spieren, een verzwakt immuunsysteem en zelfs haaruitval.

Hoeveel eiwit heb je per dag nodig

Hoeveel heb je dagelijks nodig? Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder leeftijd, geslacht, gewicht en activiteitsniveau. Over het algemeen wordt aanbevolen dat volwassenen minstens 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag binnenkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *